Необходими
продукти:
Около
1 кг – кайма и половин кг
бяло пилешко месо, което се смила
Подправките ги
слагам на око- сол , джоден, малко червен
пипер,
кимион, черен
пипер, 2 яйца, магданоз, 2 глави кромид-
една се използва със доматения сос,
хляб – 1 филийка, натопена във вода с
щипка сода, 1 буркан консервиран доматен
сос, може и настъргани пресни домати
, чесън и др. по желание. Всичко това се
омесва и се оставя да престои около 1
час.
Слага се мазнина
в тавичката разстила се каймата
равномерно. Изсипва се доматения сос
, слага се нарязания кромид и 1-2 скилидки
чесън и се запича.
С една част от
каймата направих малки – обичани от
децата ми кюфтенца.
Тортата от кайма,
съчетана с пилешкото месо стана много
вкусна! Когато нямаме време да пържим
кюфтета – това е по- лесния начин! Да ви
е вкусно!!!
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар