вторник, 12 август 2014 г.

ТОРТА С КАЙМА И ДОМАТЕН СОС


Необходими продукти:
Около 1 кг – кайма и половин кг бяло пилешко месо, което се смила
Подправките ги слагам на око- сол , джоден, малко червен пипер,
кимион, черен пипер, 2 яйца, магданоз, 2 глави кромид- една се използва със доматения сос, хляб – 1 филийка, натопена във вода с щипка сода, 1 буркан консервиран доматен сос, може и настъргани пресни домати , чесън и др. по желание. Всичко това се омесва и се оставя да престои около 1 час.
Слага се мазнина в тавичката разстила се каймата равномерно. Изсипва се доматения сос , слага се нарязания кромид и 1-2 скилидки чесън и се запича.
С една част от каймата направих малки – обичани от децата ми кюфтенца.
Тортата от кайма, съчетана с пилешкото месо стана много вкусна! Когато нямаме време да пържим кюфтета – това е по- лесния начин! Да ви е вкусно!!!

 Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови -  https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар