Имах няколко току-що
откъснати тиквички, с които по желание
на дъщеря ми трябваше да направя нещо по-
различно и
така се получиха тези изключително вкусни
рулца. Сосчето също
стана много сполучливо.
Използвах 6 средно
големи тиквички.
около 50-60 грама настърган
кашкавал- той се поръсва накрая, преди
да се извадят рулцата от фурната
зехтин или олио
За плънката:
около 600 грама кайма - (не се препържва предварително)
1 глава кромид лук, 3-4
скилидки чесън
Подправки- кимион,
черен пипер, магданоз, ронена чубрица,
сол на вкус, магданоз
2 яйца – се разбиват .
Една по- малко тиквичка се обелва,
настъргва се и се слага в каймата, която
се омесва и се оставя да
престои около половин час.
За соса- 1
ч.ч кисело мляко и едно разбито яйце
ги сложих в дълбок тиган и загрях
постепенно без да завира. След това
добавих 2 с.л. брашно и започнах да
бъркам непрекъснато. Прибавих щипка
сол, 2 скилидки чесън нарязан на дребно
и малко смлян черен пипер. За 2-3 минути завира на тих огън и се отстранява от котлона.
Тиквичките ги нарязах
на дълго , посолих ги и ги изпекох на
грил тигана, намазан с олио.
Направих рулцата и ги
наредих на няколко дървени шишчета, за
да не се разгънат по време на печенето. Изпекох ги в умерена фурна с вентилатор. Няколко минути преди да ги извадя, ги поръсих с настъргания
кашкавал. Когато се сервират в чинии,
ролцата се поливат с млечния сос.
Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар