неделя, 13 юли 2014 г.

РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ И КАЙМА

Имах няколко току-що откъснати тиквички, с които по желание на дъщеря ми трябваше да направя нещо  по- различно  и  така се получиха тези изключително вкусни рулца. Сосчето също стана много сполучливо.
Използвах 6 средно големи тиквички.
около 50-60 грама настърган кашкавал- той се поръсва накрая, преди да се извадят рулцата от фурната
зехтин или олио
За плънката:
около 600 грама кайма - (не се препържва  предварително)
1 глава кромид лук, 3-4 скилидки чесън
Подправки- кимион, черен пипер, магданоз, ронена чубрица, сол на вкус, магданоз
2 яйца – се разбиват . Една по- малко тиквичка се обелва, настъргва се и се слага в каймата, която се омесва и се оставя да престои около половин час.
За соса- 1 ч.ч кисело мляко и едно разбито яйце ги сложих в дълбок тиган и загрях постепенно без да завира. След това добавих 2 с.л. брашно и започнах да бъркам непрекъснато. Прибавих щипка сол, 2 скилидки чесън нарязан на дребно и малко смлян черен пипер. За 2-3 минути завира на тих огън и се отстранява от котлона.
Тиквичките ги нарязах на дълго , посолих ги и ги изпекох на грил тигана, намазан с олио.
Направих рулцата и ги наредих на няколко дървени шишчета, за да не се разгънат по време на печенето.  Изпекох ги  в умерена фурна с вентилатор. Няколко минути преди да ги извадя, ги поръсих с настъргания кашкавал. Когато се сервират в чинии, ролцата се поливат с млечния сос.
Да ви е сладко!!!
 Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови -  https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар