Напоследък не ми остава много време за моето хоби! Затова
реших да направя тази лесна и много
вкусна торта с готови блатове. Избрах
тъмни блатове, които поръсих с топъл
захарен сироп, в който бях сложила
ванилия. Домашният крем приготвих по
следния начин:
сироп -
1 л прясно мляко
8 с.л брашно (Екстра на София Мел) се смесват с 10 с.л. захар на сухо - размиват се с 1 ч.ч. прясно мляко, останалото мляко се слага в тенжера да заври, слага се бучка масло и след това се изсипва от горната смес и се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Тенжерата се премества настрани и се слагат 3 жълтъка като се бърка непрекъснато да не се пресекат. Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар и ванилия. След като изстине основния крем , постепенно се добавя белтъчния крем. Така става много пухкав.
Всеки блат се намазва с крем, а най- горния се поръсва с натрошени орехови ядки настърган черен шоколад.Става много вкусна! Опитайте!
1 л прясно мляко
8 с.л брашно (Екстра на София Мел) се смесват с 10 с.л. захар на сухо - размиват се с 1 ч.ч. прясно мляко, останалото мляко се слага в тенжера да заври, слага се бучка масло и след това се изсипва от горната смес и се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Тенжерата се премества настрани и се слагат 3 жълтъка като се бърка непрекъснато да не се пресекат. Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар и ванилия. След като изстине основния крем , постепенно се добавя белтъчния крем. Така става много пухкав.
Всеки блат се намазва с крем, а най- горния се поръсва с натрошени орехови ядки настърган черен шоколад.Става много вкусна! Опитайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар