Пици и пърленки
1 кг бяло брашно
– пресято
500 мл – прясно
мляко затоплено - (може 250 мл мляко и 250 мл вода)
1 кубче
мая
3 яйца
2 с. л. зехтин
или олио
1 с. л. оцет
1 с.л. захар - или 1 пак - 1 гр- Стевия ерилайт
1 ч.л. сол – аз
използвам хималайска
Омесва се хубаво
тестото и се оставя да втаса. После се
разточват няколко кори с дебелина около
1 см. Гарнираме пицата с доматен сос,
нарязана на малки парченца шунка или
салам , също може и кайма. Една от пиците
направих с моцарела и шунка. Слагаме
няколко парченца масло, настъргваме на
едно кашкавал, поръсваме с ронена чубрица
. Пече се на 200 гр. с вентилатор.
От това тесто
направих 3 пици (2 с шунка и кашкавал и 1
с шунка и моцарела) в тавичка с диаметър
- 28 см . И 2 пърленки в по- големи тави с
диаметър 35 см. Пърленките трябва да са
по- тънки от пиците- намазва се кората
с масло, поръсва се с кашкавал, чесън
на прах, чубрица или др. подправка по
желание и се пече до зачервяване.
Ето пърленките- стават изключително вкусни!!!
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA