неделя, 21 юни 2015 г.

ТИПОВ ХЛЯБ С МАСЛИНИ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 гр. брашно „Типово“ на София Мел
300 мл хладка вода
1 суха мая (7 гр) или 20 гр. свежа
непълна ч.л. хималайска сол
1 пак. Стевия ерилайт - или 1 ч.л. захар
 

Омесва се много добре и се оставя да втаса готовото тесто. После се разделя на 2 равни части и се оформят по желание хлябовете . В единия сложих нарязани маслини. В другия настъргани фъстъци.  Оставят се отново да втасат и се пекат в умерена фурна. 
 МОЖЕТЕ ДА НИ НАМЕРИТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК 
 https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/508978155842414
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО ПОСЕТИТЕ МУЗИКАЛНИЯ КАНАЛ НА СЕВДАЛИНА И ВАЛЕНТИН СПАСОВИ  -   https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA?feature=hovercard

вторник, 16 юни 2015 г.

ЯГОДОВ СЛАДОЛЕД



Здравейте скъпи приятели!  Повече от 20 дни не съм публикувала в блога си рецепти,  тъй като се подложих на една отслабваща програма, благодарение на която успях да сваля почти 7 кг за 1 месец! Страхотно се чувствам!  Тази програма е разработена от лекари, според които не трябва да има  йо-йо ефект.  След 2 месеца ще споделя дали е така! Най- важното е, че се научих да ям умерено и намалих сладкото, към което бях пристрастена! ако проявявате интерес към програмата пишете ми ( sevdalina7@abv.bg)   или във втория ми профил във  фейсбук www.facebook.com/profile.php?id=100008941203244    ( Квотата от 5000 приятели в първия е отдавна изчерпана  и не мога да приемам повече приятели )

Определено реших   да заместя захарта с подсладители в ястията, които ще приготвям в бъдеще!
Рецептата за този вкусен сладолед използвах от този  тук: 
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%AF&id=6679&name=Yagodov-sladoled  само  заместих захарта с подсладител  Стевия Ерилайт на фирма Нико.

Продукти:

  • 1 ч. ч. ягоди - около  200- 220  грама
1 ч. ч. течна готварска сметана (30 %)
3/4 ч. ч. кисело мляко (4,5 %)
15 гр Стевия Ерилайт или  60 гр. захар
1/4 ч. ч. кондензирано мляко
настъргана кора от 1 лимон
сок от 1/4 лимон
1 ч. л. ванилова есенция

1 ч. ч. е с вместимост  250 мл
 Приготвяне:

• За рецептата “Ягодов сладолед” ягодите се почистват и измиват.
• Смилат се в блендер за кратко.
• Течната готварска сметана за рецептата "Ягодов сладолед" се разбива леко с миксер и се прибавя захарта.
• Добавят се ваниловата есенция, настърганата лимонова кора и сокът от лимона.
• Всичко се разбърква до разтварянето на захарта.
• Към сместа се прибавят киселото мляко и кондензираното мляко.
• За рецептата “Ягодов сладолед” сместа се разбърква.
• Добавят се пюрираните ягоди и сместа отново се разбърква.
• Сместа за Ягодовия сладолед се прехвърля в подходяща кутия с капак.
• Замразява се във фризера до втвърдяване.
• В процеса на замразяването периодично (на всеки 30 минути) ягодовият сладолед се изважда и разбърква.